To direktorater på plass i Økern Portal

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring har samlokalisert med Digitaliseringsdirektoratet i splitter nye lokaler på Økern Portal.

Da leiekontraktene til DFØ og Digdirs tidligere lokaler i henholdsvis Paléet og Grev Wedels plass nærmet seg slutten, fikk de i oppdrag fra sine overordnede departementer om å vurdere muligheten for å samlokalisere i samme bygg.

Resultatet ble at de to direktoratene sammen flyttet til Økern Portal hvor DFØ alene disponerer i overkant av 5000 kvadratmeter. Fredag 1. oktober 2021 overtok Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) og Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) sine nye lokaler.

– Førsteinntrykket er veldig bra. Det er selvfølgelig ting som må justeres litt når man flytter inn i helt nye lokaler, men så langt trives vi veldig godt, sier seniorrådgiver i DFØ, Jan Petter Jessen.

Les også: Fortsatt mulig å sikre seg kontorlokaler i Økern Portal

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring er statens fagorgan for økonomistyring, gode beslutningsgrunnlag for statlige tiltak, organisering og ledelse i staten, samt for anskaffelser i offentlig sektor. De leverer lønns- og regnskapstjenester til rundt 90 prosent av statsforvaltningen, og har også ansvaret for statsregnskapet og statens konsernkontoordning.

Digitaliseringsdirektoratet er et relativt nytt direktorat, som ble opprettet i 1. januar 2020. De er regjeringens fremste verktøy for raskere og mer samordnet digitalisering av samfunnet.

Les og se bilder: Åpnet Økern Portal med fantastisk nabolagsfest

Lang prosess

– Det har vært en lang prosess, forteller Jessen.

– Vi benyttet Statsbygg som rådgiver og prosjektleder i prosessen. Som statlige virksomheter er vi underlagt mange lover og instrukser som vi må forholde oss til i valg av lokaler.

De to direktoratene har nå fleksible lokaler med flere fellesarealer som de benytter som et felles kurs- og møteromssenter, til tross for at de sitter i sine egne lokaler i hver sin etasje. Dette bidrar til en effektiv arealutnyttelse.

– Takket være oppbygd datagulv, har vi strøm og nettverkspunkter i gulvet. Det gir oss stor fleksibilitet om det skulle bli nødvendig å omrokere plasser eller ommøblere kontoret. Det er lett å tilpasse arealet uten større grep, sier Jessen.

Se oversikten over tilbud i Økern Portal.

Les og se bilder: Dyrker urter og grønnsaker på toppen av Økern Portal 

Les også: Fortsatt mulig å sikre seg kontorlokaler i Økern Portal

Gode fasiliteter

I sine tidligere lokaler hadde DFØ en blanding av åpent landskap og cellekontorer. Nå sitter alle i landskap, men de har mange mindre multirom hvor de ansatte kan sitte og jobbe i fred.

Etter ti år i sine forrige lokaler, krever det litt å venne seg til de nye.

– Bygget er stort og fint, lyst og luftig. Det er treningssenter, sykkelparkering, lademuligheter og låsbare garderober. Ikke minst er det godt og variert utvalg i lunsjalternativer.

­– Dessuten føles det fint å være en del av utviklingen av Økern som er et sentralt område i Oslos framtidsplaner. Økern Portal er i tillegg et utrolig miljøbygg. Det føles godt å «bo» her og bidra til et godt miljø, avslutter Jessen.

Les og se bilder: Spisestedene i Økern Portal har endelig åpnet

Klikk her for å laste ned prospekt for Økern Portal

Få oppdateringer om Økern Portal

Klikk her for å følge Økern Portal på Facebook 

Klikk her for å følge Økern Portal på Instagram


Verdt å vite om Økern Portal:

Nord-Europas største spiselige takhage vokser frem på toppen av bygget

På toppen av bygget vokser Nord-Europas største spiselige takhage frem. Den er åpen for alle og fungerer som en utmerket plass for å ta seg en pause i arbeidshverdagen med utsikt over Oslo i alle retninger. Her settes det også av store arealer for å dyrke grønnsaker som brukes i restaurantene.
Se innslag fra God Morgen Norge om det unike taket her.

Unikt restauranttilbud til glede for alle

I Økern Portal åpner åtte unike spisesteder og kaffebarer som vil servere mat for enhver smak. Menyene er utviklet av tidligere landslagskokk Idunn Nilsen i samarbeid med kjøkkensjefene.

Ler mer om spisestedene her.

Sterk miljøprofil med BREEAM-NOR Excellent, energiklasse A og innovativ energiløsning:

Økern Portal er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert aluminium utgjør fasadens hovedelement. Bygget kan skilte med både energiklasse A, bærekrafts-sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent og en innovativ energiløsning.

Se video og les mer om den bærekraftige fasaden.

Les om den supermoderne energiløsningen her.

Smart teknologi reduserer energiforbruk, øker komfort og gir innsikt om hvordan arealer utnyttes:

Økern Portal er et smartbygg. Det er etablert en omfattende og fleksibel teknisk infrastruktur med fremtidsrettet teknologi.

Alle tekniske anlegg og systemer som varmeanlegg, kjøleanlegg, ventilasjon og lysstyring i bygget er integrerte slik at de samspiller for å redusere energiforbruket og øke komforten for brukerne av bygget. For leietakere på Økern Portal betyr dette også økt innsikt i hvordan arealene utnyttes av medarbeidere – det kan bli et viktig verktøy for å tilpasse arbeidsplassen på best mulig vis.

Norges første Radisson Red Hotell:

Vegg-i-vegg kommer Norges første Radisson Red Hotell. Det åpner sommeren 2022 og vil bestå av over 200 rom, samt et konferansesenter med panoramautsikt over hovedstaden.

Klikk her for å lese mer om hotellet.

Vil du vite mer om Økern Portal?