Økern Portal ble åpnet med en fantastisk nabolagsfest

Åpningen av Økern Portal ble markert med en nabolagsfest med musikk, taler, dans, konkurranser og aktiviteter. 

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for Økern Portal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

– Det er fantastisk at vi nå har åpnet Økern Portal sammen med leietakerne, beboere i nærmiljøet og samarbeidspartnere som har bidratt i prosessen, jubler forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring AS, Richard Groven, som eier Økern Portal.

Groven forklarer at visjonen er å skape et bærekraftig fellesskap for næring og nærmiljø, og at dette har vært førende i alle valg undervegs i prosjektet.

– Derfor har vi bygget Nord-Europas største spiselige takhage på toppen av bygget, fått inn ni unike spisesteder og kaffebarer, treningssenter og andre tilbud til glede for både de som jobber i bygget og de som bor i området. Økern Portal er åpent for alle.

Byrådsleder Raymond Johansen holdt en tale under markeringen.

– Her utvikles et levende byområde, med nye moderne boliger, kulturtilbud, næringsliv, møteplasser og arbeidsplasser. Økern er et viktig satsingsområde for byrådet, og Økern Portal kommer til å spille en viktig rolle i hjertet av byområdet som utvikles her, sa byrådslederen under sin tale.

Om lag 3 000 mennesker vil arbeide i Økern Portal.

Tusenvis møtte opp på åpningsfesten der det blant annet var mini-konsert med Hkeem og smaksprøver fra spisestedene, samt masse underholdning og moro for hele familien.

Les også: Fortsatt mulig å sikre seg kontorlokaler i Økern Portal

Nord-Europas største spiselige tak

Spisestedene i Økern Portal vil bruke frukt, urter og grønnsaker som dyrkes frem på taket av bygget som nå har åpnet for alle.

– Vi håper takhagen vil bli en ny destinasjon i Oslo. Her finner man tusenvis av spiselige vekster, bikuber, sitteplasser, løpebane og treningsfasiliteter. Det dyrkes på om lag 5 000 kvadratmeter, forklarer Groven.

Foto: Vedal

Han legger til at takhagen også er en arena for kunnskapsformidling.

– Vi har et eget samdyrkelag som består av mennesker i lokalmiljøet. De dyrker og lærer om urbant landbruk sammen med vår bybonde Liv Opsahl i sommerhalvåret. I tillegg inviteres barnehager og skoler opp til taket.

Se bilder og les: Dyrker urter og grønnsaker på taket

Spennende spisesteder

I alt vil det åpne ni spisesteder og kaffebarer i Økern Portal. Seks av disse hadde «Grand Opening» under åpningsfesten.

– Her finner man alt fra italiensk pizza og pasta til asiatisk, vegetarretter og burger. Det skal være noe for alle, sier Groven.

Mat- og drikketilbudet er samlet i Paviljongen, som omkranses av grøntarealer og moderne kontorlokaler.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra de som arbeider i bygget om at det føles som de er ute på byen i lunsjpausen. Det er helt klart en annen atmosfære her enn i en tradisjonell kantine, smiler Groven, og legger til at mat- og drikketilbudet er åpent for alle, både til lunsj og sene middager, også i helger.

– Økern-Løren området går gjennom spennende endringer, og vi ønsker å bidra til at området har gode tilbud, grønt arealer, hyggelige spisesteder, aktiviteter og møteplasser.

Klikk her for å lese om spisesteder, tilbud og åpningstider i Økern Portal

Norges første Radisson RED hotell åpner sommeren 2022

Vegg i vegg med Økern Portal åpner Norges første Radisson RED hotell sommeren 2022.

– Hotellet vil ha en egen skybar med panoramautsikt over hele Oslo, ha over 200 rom og konferansefasiliteter, sier Groven.

Med hotellet måler Økern Portal 80 000 kvadratmeter, og er dermed blant Norges største byggeprosjekter. Økern Portal huser Telia, Phonero, Digitaliseringsdirektoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Arribatec, Fiskars, kontorhotellet Tribe, Studio Jobbsprek, vEX frisør og Thrana Klinikken.

Les: Det er fortsatt mulig å sikre seg lokaler i bygget.

Klikk her for å lese om spisesteder, tilbud og åpningstider i Økern Portal.

Vil du vite mer om Økern Portal?