Spisestedene i Økern Portal har endelig åpnet!

I løpet av september og oktober åpner seks spisesteder, to kaffebarer og et «på-farten-tilbud» i Økern Portal.

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for Økern Portal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

Disse spisestedene og kaffebarene har nå åpnet:

  • Den italienske pizza og pasta restauranten Molto Trattoria
  • Street-food restauranten Street Flavours
  • Asian fusion-restauranten Kazam Bowl
  • Vegetarrbuffet-restauranten Mr. Garden
  • Lunsj-buffet restauranten Ms. Farmer
  • Kaffebaren In Between
  • Kaffebaren Eikryn Cafe 

Dette åpner senere:

  • Grab and go-tilbudet Boxed Grab & Go
  • Burger baren Mariboe Burgers

Nederst på siden finner du åpningstider og beskrivelse av alle spisestedene og kaffebarene.

– Vi gleder oss til å ta imot gjester fra 14. september, jubler Anders Moen Berget.

Anders Berget

Han er Site Manager for 4Service som drifter spisestedene i Økern Portal.

– Spisestedene og kafeene er samlet i paviljongen, og alt vil åpnes gradvis i løpet av september og oktober. Her finner du ni ulike kaffebarer og spisesteder som spesialiserer seg på alt fra surdeig, bakverk, ramen, pizza og pasta, til amerikanske burgere og vegetarretter, sier han.

Dette er inngangen til Paviljongen.

14. september åpner den italienske restauranten Molto Trattoria.

– Her får man pizza fra steinovn, fersk pasta, antipasti og noe godt i glasset. Vi vil også ha forskjellige arrangementer her fremover. Alt fra quiz, live-podcast, bingo, karaoke og andre innslag, sier han, og anbefaler interesserte å følge Molto Trattoria på Facebook for informasjon om arrangementer.

 Hils på Julien – vår franske baker og konditor.

Ønsker å tilføre noe nytt og spennende til Økern-Løren området

Menyene er utviklet av kjøkkensjefene for de ulike restaurantene i samarbeid med tidligere landslagskokk Idunn Nilsen. I 2020 var hun med på å representere Norge i OL i storkjøkken; community catering.

– I dag er det mye pizza og sushi rundt Økern og Løren. Vi ønsker å tilføre noe nytt, unikt og spennende, smiler Nilsen som tidligere har vunnet gull i kantine-NM og laget mat for kong Harald og dronning Sonja.

Det støtter Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring AS som eier Økern Portal:

– Vår visjon er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø. Det går igjen i alle valg vi gjør – som å bygge Nord-Europas største spiselige takhage på toppen av bygget, få inn nye spennende spisesteder, servicetilbud, arbeidsplasser og treningssenter, samt å skape en hyggelig møteplass i området som er åpen for alle, sier forvaltningsdirektør Groven i Oslo Pensjonsforsikring.

Richard Groven er forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring som eier og utvikler Økern Portal.

Bruker urter og grønnsaker fra taket

Spisestedene vil bruke urter og grønnsaker fra taket på Økern Portal, som er Nord-Europas største spiselige takpark. Det syntes kjøkkensjef for Økern Portals hovedkjøkken, Gian Carlo Garcia, er fantastisk.

– At vi har en egen takhage med sunne og gode råvarer er med på å gi rettene det lille ekstra.

Gian Carlo Garcia er kjøkkensjef ved Økern Portal.

– Spisestedene er bygget opp rundt en egen matfilosofi basert på kjærlighet for kulturer, smaker og dufter. Det blir en matscene der du finner noe for alle anledninger – uansett om du er ute etter noe mettende eller lett, om du er på farten eller ønsker å bli sittende i flere timer. Kort og godt noe for alle, legger han til.

Les også: Dyrker urter og grønnsaker på toppen av Økern Portal

Matavfall blir til nye urter og grønnsaker

Bærekraft og miljøhensyn har stått sentralt i utviklingen av Økern Portal.

Berget forklarer at dette også står sentralt i driften av spisestedene. Et eksempel er at alt matavfall fra spisestedene vil gå inn i en komposteringsmaskin som omdanner matavfallet til gjødsel.

– I løpet av 30 timer forvandles matavfallet til næringsrik kompostmasse som brukes til gjødsel på taket. Det er et strålende eksempel på et sirkulært kretsløp.

– Vi ønsker alle velkommen fra 14. september – vi er klare for å begeistre med gode matopplevelser og morsomme arrangementer fremover, avslutter Berget.

Dette er mat- og drikketilbudet som åpner i Økern Portal:

Den italienske pizza og pasta restauranten Molto Trattoria åpner 14. september.

Velkommen til vår uformelle italienske restaurant. Til oss inviterer du kollegaer, familie, venner eller kanskje en date? Kokkene våre serverer de beste pastaretter og pizzaer direkte fra vår ovn. Vi får også en stor uteservering i 2022, så her kan du nyte god mat og drikke i herlige omgivelser. For den lekne har vi også shuffelboard.

Molto, kommer fra et uttrykk som fullstendig beskriver den italienske livsstilen;

«Mangia bene, ridi spesso, ama molto».

«Spis godt, le ofte og elsk mye».

Åpningstider:

Mandag-torsdag 11:00-22:00

Fredag 12:00-24:00

Lørdag 12:00-24:00

Søndager 12:00-21:00

Besøk https://www.moltotrattoria.com/ for meny og mer informasjon.


Asian fusion-restauranten Kazam Bowl åpner 16. september.

Kazam bowl er et Modern Asian fusion konsept. Vi har det tradisjonelle kjøkkenet, men med en moderne vri. Her finner du mettende supper med nudler, toppinger og spennende garnityr, samt spicy og velsmakende småretter. Hjerte av restauranten ligger i god hjemmelaget mat, med mye kjærlighet og tanke om å gi det beste av det beste fra det Asiatiske kjøkken.

Åpningstider:

Hverdager: 11:00 – 21:00

Lørdag: 12:00-21:00

Besøk www.kazambowl.no for meny og mer informasjon.


Street-food restauranten Street Flavours åpner 20. September

Vi er en hyllest til verdens gatemat. Vi er levende og dynamiske. Her får du servert gatemat fra alle verdenshjørner. Utvalget er variert og levende.

Inspirasjonen og smakene har vi hentet fra alle verdens markeder. Drøm deg bort til steder som Texas, New Orleans, Mexico, Hawaii, Bangkok, Hong Kong, Peru eller kanskje London?

Åpningstider:

Hverdager 11:00-21:00

Lørdag 12:00-21:00

Besøk https://www.streetflavours.org/ for meny og mer informasjon.


Kaffebaren In Between åpner 14. september

Besøk oss og nyt deilig og fargerik mat. Hos oss får du nykvernet kaffe, te, supper, salater og drikker. Vi har søte godbiter, bakverk og skuffekaker. Du finner også deilige fristelser til en pause som passer bra til de uformelle møtene.

Navnet In Between er valgt fordi det ligger i midten mellom Mr. Garden og Ms. Farmer, samt at det er et sted du bruker mellom frokost, lunsj og middag.

Åpningstider:

08:30 – 15:00


Lunsj-buffet restauranten Ms. Farmer åpner 14. september

Til lunsjen nyter vi god mat, senker skuldrene og har de gode samtalene med kollegaene våre! Vi setter opp et bugnende utvalg av salater, supper og varme retter som du forsyner deg fritt av. Her finner du u-reiste råvarer fra taket på Økern Portal.

Navnet Farmer er valgt fordi du her får servert mat som du finner på bondegården, i havet, fjellet, skogen og ikke minst fra Økern Portals egen takhage.

Ms. Farmer har 100 sitteplasser, og egner seg godt som selskapslokale til eksempelvis konfirmasjoner, julebord eller andre arrangementer. Dette kan bookes via restaurantsjef.op@4service.no.

Åpningstider:

Hverdager 10:30-13.30


Vegetarbuffet-restauranten Mr. Garden åpner 14. september

I vår buffetrestaurant får du smaken av det vegetariske. Her får du grønnsaker tilberedt på måter du ikke hadde tenkt på før.

Navnet Garden er valgt fordi følelsen av å spise hos oss er som å forsyne deg fritt fra en hage. Mange av råvarene du finner hos oss, kommer nettopp fra Økern Portal sin egen takhage.

Mr.Garden har sitteplasser til om lag 100 gjester, som gjør at lokalet kan bookes til å store arrangementer og selskaper. Dette kan bookes via restaurantsjef.op@4service.no.

Åpningstider:

Hverdager: 10:30-13.30


Grab and go-tilbudet Boxed Grab & Go åpner i løpet av oktober

En digital butikk med velsmakende og raske matopplevelser for deg på farten! Her finner du frokost, lunsj og middag. Ta med deg hjem, til kontoret eller møtet. Tilbudet er stort og variert – ENJOY!

Navnet Boxed kommer fra at de fleste produktene du henter hos oss kommer i en boks.

Åpningstider:

Hverdager 10:00-18:00


Burger baren Mariboe Burgers

Hos oss er filosofien å holde det enkelt. Konseptet er et moderne møte med diner fra 50-tallet. En burger i den ene hånden, en shake i den andre og en pommes frittes på siden – og vi er der!

Vi bruker de aller beste råvarene. For oss burgernerder er det rette forholdet mellom burger og brød viktig. Du skal være god og mett etter ett besøk hos oss.

Navnet Mariboe viser til forretningsmannen som eide Økern Gård på 1800-tallet.

Åpningstider:

Hverdager 11:00-20.00

Lørdag 12:00-20.00


Kaffebaren Eikryn Cafe

Nykvernet kaffe & te, ferske bakevarer, dagens varme og kalde blingser, kaldpresset juice & nylaget smoothie.

Vi serverer deg kaffen og frokosten du drømmer om allerede på vei ut døren hjemme. Vi kan friste med hjemmelagde surdeigsbaguetter, nystekt bakverk og havregrøt med spennende toppinger.

Navnet Eikryn kommer fra den norrøne formen av gårdsnavnet Økern. Antakelig uregelrett sammensatt av eik og vin som betyr naturlig eng eller gressbeite.

Åpningstider:

Hverdager 07:00-17:00

Lørdag 10:00-15:00


Les også: Dyrker urter og grønnsaker på toppen av Økern Portal

Takhagen på Økern Portal åpnes for allmennheten i løpet av oktober.

Klikk her for å følge Økern Portal på Facebook 

Klikk her for å følge Økern Portal på Instagram

Vil du vite mer om Økern Portal?