Plantelivet vokser frem i paviljongen

Tre store trær og hundrevis av planter kom til Økern Portal i går. Disse plantes nå i paviljongen som åpner for allmenheten i september.

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for ØkernPortal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

– I paviljongen på Økern Portal er vi nå i gang med å plante tre store trær og hundrevis av planter. Det vil være med på å skape en god atmosfære på arbeidsplassen, innleder Gyri Dahl som leder BioOffice – et selskap som spesialiserer seg på innendørs planter.

Hun forteller at det er lagt stor innsats i å planlegge plantelivet i paviljongen.

– Det er stor stas å få jobbe med et prestisjeprosjekt som Økern Portal. Vi håper plantene som lever i paviljongen vil begeistre leietakere og besøkende – gi de en skikkelig wow-følelse, fortsetter Dahl som er utdannet gartner.

Se flere bilder lengere ned i artikkelen.

– Planter påvirker oss positivt

Dahl har arbeidet med å skape grønne og frodige miljøer i bygg i 27 år, og mener planter er viktig for å skape harmoni og trivsel på arbeidsplassen.

– Det er ingen tvil om at vi mennesker trives bedre i miljøer med planter. Det er mye forskning som viser at planter påvirker oss positivt. Vi blir glade, harmoniske og mindre stresset. Jeg er derfor glad for at arkitekter stadig oftere tenker på planter i utformingen av lokaler.

De tre trærne har navnene Ficus ali, Ficus amstel king og Ficus lyrata. Trærne måler fra syv til fem meter, og beddet under trappen i paviljongen er på omtrent 100 kvadratmeter. Her plantes det nå hundrevis av planter.

Dahl forklarer at det er mange hensyn å ivareta.

– Man må sørge for at plantene trives. Da er mengden sollys og temperatur viktig, også er det viktig å sørge for at plantene ikke fremkaller allergiske reaksjoner. Også er det selvfølgelig det estetiske. Plantene må være dekorative og frodige, og i tråd med konseptet.

Dahl roser byggherre Oslo Pensjonsforsikring og entreprenør Vedal.

– De er på ballen og tar til seg våre innspill som eksempelvis ekstra belysning til plantene. Det er ingen tvil om at det er dyktige fagpersoner som står bak og arbeider med Økern Portal. Det er et helt unikt og gjennomført konsept. Jeg vil komme tilbake med venner og bekjente hit i årene fremover, avslutter Dahl.

Paviljongen åpner for allmennheten i september. Her vil det være ni unike spisesteder som skal sørge for matglede til leietakere og besøkende – nærmiljøet ønskes velkommen til Økern Portal. Les mer om spisestedene her.

Det er fortsatt ledige kontorer i Økern Portal.

Last ned prospekt.

Ønsker du å komme i kontakt med megler om leie av kontorarealer i Økern Portal? Klikk her.

Se bilder

Illustrasjon av paviljongen ved Økern Portal.


Verdt å vite om Økern Portal:

Nord-Europas største spiselige takhage vokser frem på toppen av bygget

På toppen av bygget vokser Nord-Europas største spiselige takhage frem. Den er åpen for alle og fungerer som en utmerket plass for å ta seg en pause i arbeidshverdagen med utsikt over Oslo i alle retninger. Her settes det også av store arealer for å dyrke grønnsaker som brukes i restaurantene.
Se innslag fra God Morgen Norge om det unike taket her.

Unikt restauranttilbud til glede for alle

I Økern Portal åpner ni unike restauranter og kaffebarer som vil servere mat for enhver smak. Menyene er utviklet av tidligere landslagskokk Idunn Nilsen i samarbeid med kjøkkensjefene.

Ler mer om spisestedene her.

Sterk miljøprofil med BREEAM-NOR Excellent, energiklasse A og innovativ energiløsning:

Økern Portal er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert aluminium utgjør fasadens hovedelement. Bygget kan skilte med både energiklasse A, bærekrafts-sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent og en innovativ energiløsning.

Se video og les mer om den bærekraftige fasaden.

Les om den supermoderne energiløsningen her.

Smart teknologi reduserer energiforbruk, øker komfort og gir innsikt om hvordan arealer utnyttes:

Økern Portal er et smartbygg. Det er etablert en omfattende og fleksibel teknisk infrastruktur med fremtidsrettet teknologi.

Alle tekniske anlegg og systemer som varmeanlegg, kjøleanlegg, ventilasjon og lysstyring i bygget er integrerte slik at de samspiller for å redusere energiforbruket og øke komforten for brukerne av bygget. For leietakere på Økern Portal betyr dette også økt innsikt i hvordan arealene utnyttes av medarbeidere – det kan bli et viktig verktøy for å tilpasse arbeidsplassen på best mulig vis.

Treningssenter på hele 2150 kvadratmeter:

Studio Jobbsprek i Økern Portal blir et helt unikt trenings- og opplevelsestilbud for hele familien som skal hjelpe til med tidsklemma. Treningsstudioet tar vare på barna når foreldrene trener. Barna blir aktivisert og trent og ikke bare parkert. Klikk her for å lese intervju med daglig leder i Studio Jobbsprek Pål Hauge.

Norges første Radisson Red Hotell:

Vegg-i-vegg kommer Norges første Radisson Red Hotell. Det åpner sommeren 2022 og vil bestå av over 200 rom, samt et konferansesenter med panoramautsikt over hovedstaden.
Klikk her for å lese mer om hotellet.

Last ned prospekt.

Vil du vite mer om Økern Portal?