Foto: Vedal

Takparken åpner mandag 24. april

På toppen av Økern Portal finner du Nord-Europas største spiselige takpark. Fra og med mandag 24. april åpner takhagen igjen for en ny sesong. Alle er velkommen!

Vi gleder oss over at takparken åpner for ny sesong mandag 24. april. Takhagen er åpen for alle, og har følgende åpningstider:

  • Mandag – fredag: 08:00 – 20:00
  • Lørdag – søndag: 09:00 – 18:00

Takparken måler hele 7 000 kvadratmeter og inneholder tusenvis av spiselige vekster, løpebane, treningsapparater, bikuber, meitemarkhotell, sitteplasser, strålende utsikt over Oslo, samt store arealer for dyrking av frukt, urter og grønnsaker.

I videoen nedenfor viser bybonde og gartner i U.Reist, Liv Opsahl, frem noe av det taket har å by på:

Samdyrkelaget

Økern Portal har et eget samdyrkelag som består av mennesker i alle aldre som vil lære om og praktisere urbant landbruk i høyden. Maten som dyrkes frem brukes av byggets restauranter og medlemmene av samdyrkelaget.

Liv Opsahl viser frem grønnsaker som er dyrket på taket. Den sirkulære tankegangen står sentralt på Økern Portal – matrester fra byggets restauranter omdannes til kompostpulver som gir ny næringsrik jord som hjelper grønnsakene med å vokse.

Se bilder og les saken: Dyrker urter og grønnsaker på toppen av Økern Portal 

En arena for kunnskapsformidling

Visjonen for Økern Portal er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø. Et av flere initativ er å invitere skoler og barnehager opp på taket for å lære om dyrking, planter og natur.

Takparken på Økern Portal er Nord-Europas største spiselige takhage.

Elever fra Teglverket skole utforsker taket.

Se bilder og les saken: Førsteklassinger fra Teglverket skole åpnet meitemarkhotell på toppen av Økern Portal 

Trening i høyden

Løpebanen måler 100 meter og inneholder partier med opp- og nedstigning. Du finner også treningsapparater for styrketrening på taket og rundt bygget på bakkeplan. Avisa Oslo har fremhevet at dette er en av «Oslos skjulte treningsperler».

Skjermdump hentet fra Avisa Oslo

Bikuber og Bijobben

På taket finner du også bikuber. Økern Portal samarbeider med Bijobben som er et initiativ fra Frelsesarmeen. Kort fortalt er det en sosial treningsarena der de som trenger et friminutt fra rusen får oppleve mestring og smake på arbeidslivet som birøktere. Bier er utrolig viktig og honningen er høyt verdsatt og meget etterspurt.

Prisbelønnet for innovativ bruk av takarealer

Økern Portal har mottatt flere priser for innovativ bruk av takarealer. I tillegg til å være en sosial arena som legger til rette for fysisk aktivitet og dyrking av grønnsaker, har taket en viktig funksjon knyttet til å forhindre flom. Takhagen magasinerer regnvann og forsinker vannet fra å nå avløpssystemet.

Forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring Richard Groven mottar prisen Scandinavian Green Roof Award

Les: Takparken på Økern Portal tildeles DOGA-merket for design og arkitektur

Les: Økern Portal tildeles Scandinavian Green Roof Award

Økern Portal er utviklet av Oslo Pensjonsforsikring som eier bygget.

Se bilder og les sakene:

Sjakk bygger bro mellom næringsliv og ungdom på Økern Portal

Åpnet Økern Portal med fantastisk nabolagsfest

Få oppdateringer om Økern Portal

Klikk her for å følge Økern Portal på Facebook 

Klikk her for å følge Økern Portal på Instagram

Om Økern Portal:

Økern Portal er til for både næring og nærmiljø. Her finner du spennende spisesteder og kaffebarer, treningssenter, grøntområder med leke- og treningsfasiliteter og andre tilbud. På toppen av bygget er Nord-Europas største spiselige takpark med bikuber, løpebane og tusenvis av spiselige vekster.

Klikk her for å utforske våre tilbud

Vil du vite mer om Økern Portal?