Miljøbilde fra Sjakkturering på Okern Portal

Sjakk bygger bro mellom næringsliv og ungdom på Økern Portal

4. november arrangerte «Næringslivet Møter Østkanten» parsjakkturnering på Økern Portal. Se bilder og les om initiativet.

Fredag 4. november summet de store, luftige lokalene til Økern Portal av energi blant tilskuere, journalister og sjakkspillere i alle aldere. Arrangementet ble ledet av initiativet «Næringslivet Møter Østkanten».

Dette er den norske versjonen av et konsept som ble grunnlagt av den svenske sjakkstormesteren Pontus Carlsson i Sverige i 2014. Målet er å skape en sosial arena der sjakk danner rammeverket for nettverksbygging og integrering. Arrangementet holdes et offentlig sted der tilskuere kan ta del i spenningen.

Sjakkturnering på Økern Portal

I parsjakk sitter to lagspillere på hver side av brettet, hvor de utfører annethvert trekk uten å kommunisere med makkeren. De til sammen 24 lagene i denne turneringen bestod av én næringslivsleder eller idrettsprofil og én ungdom fra Oslo øst.

Skaper muligheter gjennom sjakk

Selv kom Pontus Carlsson fra Columbia til Sverige som barn på 80-tallet. I oppveksten opplevde han mye diskriminering, og sjakkbrettet ble hans fristed. Med en rekke internasjonale seiere holder han i dag den høyeste tittelen en sjakkspiller kan få.

– Sjakken endret livet mitt. Da jeg ble eldre, ønsket jeg å bruke nettopp dette spillet til å gi bedre fremtidsmuligheter til andre unge som ikke alltid har de beste kortene på hånden. Sjakk kan spilles når som helst, hvor som helst. Det utvikler også spillerens mestringsfølelse, tålmodighet, konsentrasjon, analytiske tenkning og fremtidstenkning. Disse evnene er overførbare til både skole og arbeidsliv, sier Carlsson.

Les og se bilder: Førsteklassinger fra Teglverket Skole åpnet «meitemarkhotell» på toppen av Økern Portal

Arena for nettverksbygging og integrering

I 2019 hentet sjakkproffen Askild Bryn konseptet til Norge, og hvert år arrangerer de flere nettverkstreff og bedriftsbesøk med en rekke av Norges ledende virksomheter. For begge parter skaper dette unike muligheter til verdifulle kontakter, mentorskap og vennskap. Ungdommene kan få arbeidstrening og en døråpner til arbeidslivet, og næringslivet kan oppdage nye talenter.

Turneringen ble varmet opp med uformelle lynsjakkpartier mellom tidligere juniorverdensmester Aryan Tari og frivillige utfordrere. De totalt 64 spennende partiene i turneringen ble kommentert av sjakkspiller og sportskommentator Jon Ludvig Hammer.

Etter en nervepirrende finale gikk studentgründer av SpillSjakk, Lucas Ranaldi, og hans makker Abdishakur Elmi seirende ut av turneringen. Konsernsjef i FERD, Morten Borge, tok andreplassen sammen med et av Norges nye unge sjakkhåp, Saad Abobaker Elmi.

Etter en nervepirrende finale gikk studentgründer av SpillSjakk, Lucas Ranaldi, og hans makker Abdishakur Elmi seirende ut av turneringen.

Vinnerne, Lucas Ranaldi og Abdishakur Elmi, mottok hver sin store pokal.

Fellesskap mellom næring og nærmiljø

Richard Groven er forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, som eier Økern Portal. Groven var selv med på turneringen, og mener initiativet er i tråd med visjonen for bygget; å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø.

– Økern Portal skal gi bærekraftige tilbud til lokalmiljøet, og være en brobygger mellom næringsliv og nærmiljø i et område med stort potensial. Vi gleder oss til å huse enda flere slike arrangementer som både er sosialt bærekraftige, og som skaper liv og røre i bygget, sier Groven.

Se bilder og les saken: Åpnet Økern Portal med fantastisk nabolagsfest

Klikk her for å se de ulike mattilbudene på Økern Portal.

Les og se bilder fra Samdyrkelaget i takhagen på Økern Portal.

Om Økern Portal:

Økern Portal er til for både næring og nærmiljø. Her finner du spennende spisesteder og kaffebarer, treningssenter, grøntområder med leke- og treningsfasiliteter og andre tilbud. På toppen av bygget er Nord-Europas største spiselige takpark med bikuber, løpebane og tusenvis av spiselige vekster.

Klikk her for å utforske våre tilbud

Vil du vite mer om Økern Portal?