Norges første nybygde Radisson Red er overlevert og straks klar for åpning

Radisson Red-hotellet på Økern Portal åpner snart dørene for gjester.

Torsdag 30. juni overleverte entreprenør Vedal offisielt over Radisson Red hotellet over til gårdeier, Oslo Pensjonsforsikring, som bare timer senere ga det videre til Norlandia Hotel Group som skal leie og drifte hotellet. Norlandia har en franchiseavtale med Radisson Hotel Group for bruk av deres merkevare Radisson RED.

Fredag 15. juli åpner hotellet for gjester.

– Det har vært et godt samarbeid, og et prosjekt det har vært gøy å være med på, sier prosjektansvarlig i Vedal, Anders Palm.

Anders Palm i Vedal sammen med Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring.

Med overleveringen av Radisson Red er Vedal – som også var entreprenør for kontorbygget ved siden av hotellet – ferdig med det største byggeprosjektet på fastlands-Norge de siste fire årene.

– Tiden har gått fort. Vi har opplevd mye glede ved å gå til jobb disse årene, til tross for at det har vært utfordrende tider med både pandemi og krig i perioden. Da har det vært ekstra behagelig å jobbe med en så fleksibel kunde som Oslo Pensjonsforsikring. De har satt i gang et ambisiøst prosjekt, som vi har dratt i land takket være dyktige rådgivere, underentreprenører og håndverkere. Jeg har stor respekt for alle vi har jobbet med i dette prosjektet, sier Palm.

Dronefoto av Økern Portal mens byggingen av Radisson Red pågikk. 

Stolt gårdeier

Forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, Richard Groven, var tydelig stolt av det knæsj røde bygget som når ruver over Økern i Oslo.

– Økern Portal er en destinasjon og et varemerke. Vi ønsket et hotell som skilte seg ut, og Radisson Red gjør nettopp det, sier Groven.

Groven tror det nye hotellet vil bli et populært tilskudd i nabolaget. Ikke bare for de som bor i nærheten, men også for virksomhetene som holder til i kontorlokalene vegg i vegg. Hotellet har nemlig store konferansesaler, og er det naturlige overnattingsstedet for de som kommer langveisfra for å delta.

– Vi hadde store forventninger, og vi har fått et hotell av høy kvalitet innenfor tidsrammene vi satte. Det er storartet å få overleve et slikt hotell, sier Groven.

Les og se bilder: Åpnet Økern Portal med fantastisk nabolagsfest

– Fantastisk team

Morten Kahrs er administrerende direktør for Norlandia Hotel Group som skal drifte det nye hotellet på Økern. Han er superfornøyd med resultatet.

– Jeg er glad for å ha fått jobbet med en så seriøs aktør som Oslo Pensjonsforsikring, og stolt av å få være med på dette prosjektet. Vi har fått tak i et fantastisk team som skal drifte hotellet, og vi gleder oss til å komme i gang, sier Kahrs.

– Jeg vil rette en stor takk til alle som har vært med på prosjektet. Det er mange som har stått på over lang tid. Nå skal vi jobbe for å fylle det med gjester og gode opplevelser, legger Kahrs til.

Hotellsjef, Jørgen Holte, ser fram til å endelig drive et hotell med gjester.

– Et hotell er best når det er fullt. Jeg gleder meg som et barn til det blir full drift her og til å kunne varte opp gjestene sammen med teamet mitt. Vi har fått tak i bra folk som skal drive et fullservice-hotell av høy kvalitet, lover hotellsjefen.

Jørgen Holte

Han spår at hotellets restaurant og skybar vil bli mye brukt av de som bor i nærheten. Baren ligger i 12. etasje og har en av hovedstadens beste utsikter.

– Jeg har vært mye i dialog med naboene, og de gleder seg. Uteserveringen i 12. etasje blir på mange måter deres veranda også. Utsikten du får her er helt spesiell. Det finnes ikke noe lignende i Oslo, smiler Holte.

Les intervjuet med hotellsjef Jørgen Holte om det nye hotellet: Radisson Red åpner dørene 15. juli

Les og se bilder fra samdyrkelaget på Økern Portal

Dronefoto av takparken på Økern Portal. Foto: Vedal

Takparken på Økern Portal er åpen for alle, og mottok nylig DOGA-prisen for design og arkitektur og ble kåret til Skandinavias mest nyskapende grønne tak av Scandinavian Green Roof Award.

Klikk her for å se våre tilbud og åpningstider.

Les også: Det er fortsatt mulig å sikre seg lokaler i Økern Portal


Få oppdateringer om Økern Portal

Klikk her for å følge Økern Portal på Facebook 

Klikk her for å følge Økern Portal på Instagram

Vil du vite mer om Økern Portal?