Økern Portal fyller 1 år

Et helt år har gått siden Økern Portal åpnet dørene for publikum. Nå markerer vi 1-årsdagen med gode mattilbud, gratis is for barna ved kjøp av mat, ulike visninger, DJ – og mange spennende aktiviteter for de små!

1-årsmarkeringen av Økern Portal finner sted helgen 26. – 27. august.

– Velkommen til en feiring fylt med gode tilbud, visninger og morsomme aktiviteter, sier Anders Moen Berget i 4Service/Under Taket, som drifter restauranter og kafeer i Økern Portal.

Foto av Anders Moen Berget

Se fullt program for helgens feiring på Økern Portals Facebook-event.

Gode, spiselige tilbud begge dager

Både fredag og lørdag vil 4Service ha gode tilbud på deres mest populære retter fra restaurantene Kazam Bowl og Street Flavours. Ved kjøp av middag på samtlige av byggets restauranter, får alle barn gratis is.

Begge dager vil kaffebaren Eikryn Café tilby nystekte vafler og kaffe til kr. 25, og på lørdag tilbys nystekt brød til 30 kroner.

Fredagshygge på Økern Portal

Første del av markeringen foregår i arbeidstiden fredag.

– Vi håper at mange av Økern Portals leietakere har lyst å ta seg en pause fra kontoret denne dagen, sier Berget.

Besøkende kan for eksempel bli med på visning hos Studio Jobbsprek gjennom dagen, eller ta del i visningene av det nyåpnede hotellet Radisson RED. Det vil også være omvisninger i takhagen, restaurantene, kontorhotellet Tribe og kompostmaskinen.

Klokken 16 tilbyr Studio Jobbsprek prøvetime for deres nye treningskonsept; Gaming & Trening.

Ikke minst gir fredag 26. august den perfekte anledning til å bli igjen på Økern Portal etter kontorets åpningstid.

– Få med deg kollegaer, eller inviter familie og venner til Økern Portal denne kvelden. Fra kl. 16 til kl. 20 vil nemlig Molto Trattoria ha deilige grillretter på menyen, og en dyktig DJ vil sørge for kveldens sensommer-stemning, sier Berget.

På Molto Trattoria er det gratis shuffleboard. Foto Under Taket/4Service.

Lørdagens mange gode smaker

Lørdag 27. august vil det være gode tilbud på både bakevarer og mat i restaurantene og kafeene. Velger du middag på en av restaurantene, får alle barna med i følget gratis is. Is kan også kjøpes på taket fra kl. 12 denne dagen.

Klikk her for å se de ulike mattilbudene på Økern Portal.

I den frodige takhagen på Økern Portal, dyrkes alt fra markjordbær og sukkererter, til gressløk og honning. Her oppe serveres det en liten suppe, fra kl. 13 på lørdag.

Den deilige «På taket-suppen» er full av ingredienser fra takhagen.

Les og se bilder fra Samdyrkelaget i takhagen på Økern Portal.

Fullspekket med aktiviteter og moro for barna

Lørdag kan både voksne og barn bli med på Studio Jobbsprek sitt konsept «Gaming & Training». Timen kjøres kl. 10 og kl. 16, og er gratis for barn.

I regi av Studio Jobbprek kan hele familien få opp pulsen denne dagen. Kl. 12 til 16 er alle velkomne til å bli med på hinderløp, barnetrening og konkurranser på taket.

Fra kl. 12 til kl. 15 vil det være barnetatovering og ballonger. De små kan også glede seg til trylleshow.

Med en så flott takhage, er også natursti for barn på sin plass.

– Rundt om på det frodige taket kan barna lete etter postene blant blomster, bær og planter. Finner de åtte poster, har de fullført naturstien, sier Liv Opsahl som er bybonden og gartneren på Økern Portal.

En siste spennende aktivitet for barna denne dagen, er å lære om meitemarkkompostering.

– Her kan barna ta med matavfall hjemmefra, og bli med å mate meitemarken som bor i et eget meitemarkhotell på taket. Meitemarken elsker rå grønnsaker og eggeskall, men ikke sitrus eller kjøtt og fisk, sier Opsahl.

Les også: Førsteklassinger fra Teglverket skole åpnet «meitemarkhotell» på toppen av Økern Portal.

En dag full av aktiviteter kan med fordel avsluttes med grillmat og musikk på Molto Trattoria.

– Her vil kokkene diske opp med tre ulike og smakfulle grillretter, mens Dj-en sørger for god stemning mellom bordene.

Se fullt program for helgens feiring på Økern Portals Facebook-event.

Om Økern Portal:

Økern Portal er til for både næring og nærmiljø. Her finner du spennende spisesteder og kaffebarer, treningssenter, grøntområder med leke- og treningsfasiliteter og andre tilbud. På toppen av bygget er Nord-Europas største spiselige takpark med bikuber, løpebane og tusenvis av spiselige vekster.

Vil du vite mer om Økern Portal?