Økern Portal er nominert til Cityprisen 2022

Norsk Eiendom deler i år ut Cityprisen for 25. året på rad. Målet er å premiere eiendoms­aktører som strekker seg lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter, og bidrar til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder.

– Vi har møtt mange dedikerte og modige utviklere i år og sitter igjen med et klart inntrykk av at stadig flere eiendomsutviklere nå ser på oppgaven i et videre perspektiv enn hva vi har vært vant til fra tidligere. Det gjenspeiles i større variasjon i konsepter, mer åpenhet, deling og dynamikk, sier Netten Østberg, juryleder for Cityprisen.

Med seg i juryen har hun Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Anders Berggren (Malling), Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm) og Andreas Vaa Bermann (Plan- og bygningsetaten Oslo). Sammen har de evaluert en rekke gode kandidater, spilt inn fra hele landet, både i videomøter og på fysiske befaringer.

– Møtene med ambisiøse, nytenkende og kompetente utviklere har vært veldig inspirerende. Det er et privilegium å bli presentert for et så stort spenn av type prosjekter; alt fra rehabilitering og nybygg, områder og enkeltbygg. Det er tre svært gode kandidater som nå kniver om årets pris, forteller Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom.

Det er Økern Portal, Rebel og Kulturhuset i Bergen som er de nominerte.

Juryen begrunner nominasjonen av Økern Portal på følgende vis:

Oslo Pensjonsforsikring ville skape både et kontorbygg av internasjonal klasse og et møtested for nabolaget Økern i Oslo. Økern Portal er et innholdsrikt og nytenkende prosjekt, som utforsker nye metoder og løsninger i hele spennet fra teknologi til medvirkning, drift og bruk. Taket er et særlig spennende tiltak – både med tanke på bærekraft, tilbud til lokalbefolkningen og muligheter for rekreasjon.

Se oversikten over tilbud i Økern Portal.

Kriterier for Cityprisen

Prosjektet skal levere på alle rammer og kriterier beskrevet under:

Rammer:  

  • Næringsbygg, enten enkeltbygg eller klynge av bygg med næring som hovedformål, kan være kandidater.
  • Boliger og funksjonsbygg kan inngå som underformål, men ikke fremstå som hoveddelen av prosjektet.
  • Bygget må være tatt i bruk før nominering for å kunne vurdere alle kriteriene godt nok

Prosjektet skal være et forbilde med overføringsverdi som kan inspirere andre til å strekke seg lenger for å bidra til positiv utvikling, høy kvalitet og læring til nytte for næringen og samfunnet. 

Prosjektet skal levere på alle tre dimensjoner av bærekraft:

Sosialt/Samfunnsmessig

Prosjektet skal i sin utforming og gjennom sitt innhold vise at det tilfører området og nabolaget en verdi, inngår på en god måte i en større helhet, og i sin utforming viser at den menneskelige dimensjon for brukere av bygget og området rundt er godt ivaretatt. Tilfører positivt stedsidentitet.

Fysisk miljø/klima

Prosjektet skal være miljø- og klimaeffektivt. Det kan premieres for innovative og nyskapende tekniske og arkitektoniske løsninger som er miljø og klimamessig bærekraftige over tid. Det er det helhetlige klimagrepet som skal vurderes, og transformasjon og gjenbruk kan tillegges særlig vekt.

Økonomisk

Prosjektet skal kunne vise til en sunn økonomi i form av en forsvarlig avkastning på investert kapital for eier.

 

Vinneren offentliggjøres på Norsk Eiendoms Citykonferanse i Oslo 29. mars, som arrangeres i samarbeid med Estate Kunnskap. 


Les og se bilder: Åpnet Økern Portal med fantastisk nabolagsfest

Les og se bilder: Dyrker urter og grønnsaker på toppen av Økern Portal 

Få oppdateringer om Økern Portal

Klikk her for å følge Økern Portal på Facebook 

Klikk her for å følge Økern Portal på Instagram


Verdt å vite om Økern Portal:

Nord-Europas største spiselige takhage vokser frem på toppen av bygget

På toppen av bygget vokser Nord-Europas største spiselige takhage frem. Den er åpen for alle og fungerer som en utmerket plass for å ta seg en pause i arbeidshverdagen med utsikt over Oslo i alle retninger. Her settes det også av store arealer for å dyrke grønnsaker som brukes i restaurantene.
Se innslag fra God Morgen Norge om det unike taket her.

Unikt restauranttilbud til glede for alle

I Økern Portal finner du et mangfold av spisesteder og kaffebarer som serverer mat for enhver smak. Menyene er utviklet av tidligere landslagskokk Idunn Nilsen i samarbeid med kjøkkensjefene.

Ler mer om spisestedene her.

Sterk miljøprofil med BREEAM-NOR Excellent, energiklasse A og innovativ energiløsning:

Økern Portal er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert aluminium utgjør fasadens hovedelement. Bygget kan skilte med både energiklasse A, bærekrafts-sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent og en innovativ energiløsning.

Se video og les mer om den bærekraftige fasaden.

Les om den supermoderne energiløsningen her.

Smart teknologi reduserer energiforbruk, øker komfort og gir innsikt om hvordan arealer utnyttes:

Økern Portal er et smartbygg. Det er etablert en omfattende og fleksibel teknisk infrastruktur med fremtidsrettet teknologi.

Alle tekniske anlegg og systemer som varmeanlegg, kjøleanlegg, ventilasjon og lysstyring i bygget er integrerte slik at de samspiller for å redusere energiforbruket og øke komforten for brukerne av bygget. For leietakere på Økern Portal betyr dette også økt innsikt i hvordan arealene utnyttes av medarbeidere – det kan bli et viktig verktøy for å tilpasse arbeidsplassen på best mulig vis.

Norges første Radisson Red Hotell:

Vegg-i-vegg kommer Norges første Radisson Red Hotell. Det åpner sommeren 2022 og vil bestå av over 200 rom, samt et konferansesenter med panoramautsikt over hovedstaden.

Klikk her for å lese mer om hotellet.

Vil du vite mer om Økern Portal?