Opplevelsene samles Under Taket

Spise-, serverings- og opplevelsestilbudene på Økern Portal skal fra nå være kjent som Under Taket. Navnet spiller på beliggenheten under Nord-Europas største spiselige takpark.

Målet til næringsbygget Økern Portal er å legge til rette for et felleskap mellom næring og nærmiljø. Det er derfor skapt et velvære- og serveringstilbud for de som har sin arbeidsplass i bygget, og de som bor i nærmiljøet. Hensikten med å døpe om mat- og serveringstilbudet til Under Taket er å skape en destinasjon rundt opplevelsene i de tre nederste etasjene av Økern Portal.

– Vi ønsker å tilby et godt servicetilbud til de som arbeider i bygget, for våre naboer og for Oslos innbyggere generelt, sier Anders Moen Berget. Han er daglig leder Under Taket og ansatt i 4Service som drifter restaurantene og kaféene.

Foto av Anders Moen Berget

Les og se bilder: Åpnet Økern Portal med fantastisk nabolagsfest

Dyrker egen mat på taket

I Økern Portal jobber 3000 mennesker. Her åpner snart et nytt Radisson Red hotell, og bygget har ni kafeer og restauranter med smaker fra hele verden, i tillegg til ulike trenings- og velværetilbud. Blant restaurantene er Molto Trattoria som er et uformelt italiensk spisested, det moderne Asian-fusion konsept Kazam bowl, gatemat-restauranten Street Flavours, og buffet-restaurantene Mr. Garden som er vegetarisk og Ms. Farmer som tilbyr supper, salater og varme retter.

Under Taket spiller på det Økern Portal kanskje er mest kjent for: Nord-Europas største grønne takpark. Samlingsstedet har blitt populært i nærmiljøet, og satsingen på et tak med dyrkbar mark har vakt internasjonal oppsikt, og er belønnet med flere priser for innovasjon og nyskaping.

Foto: Vedal

– Økern Portal har som det første store bygget i Oslo lagt til rette for urbant landbruk. Alt som vokser på taket kan spises, og brukes som ureiste råvarer i våre restauranter og kafeer, sier Moen Berget.

Alt matavfall i bygget komposteres i en spesialmaskin og omvandles til ny matjord på under 30 timer. Denne jorda brukes da igjen på landbruksarealene på taket.

Les og se bilder: Dyrker urter og grønnsaker på toppen av Økern Portal 

Tatt godt imot i nærmiljøet

Under Taket er det mat og servering, og et rikt tilbud hele uken av opplevelser i form av musikk og underholdning, quiz-kvelder, kurs og foredrag. Lokalene brukes mye til møtevirksomhet og sosiale sammenkomster for de som allerede jobber i bygget, og blant naboer og lokale foreninger.

– Vi har ønsket å være et samlingsted i bydelen, og er veldig takknemlig for måten vi er ønsket velkommen, sier Moen Berget.

Det ble tidligere i år gjort en undersøkelse av et uavhengig analysebyrå som viste at nær tre av fire innbyggere i Hovinbyen føler seg velkomne i Økern Portal, og en stor overvekt mener de nye serverings- og velværetilbudene er et positivt tilskudd i nærmiljøet.

–  Vi har klart å skape et godt fagmiljø for mat og opplevelser med mange dyktige kokker, kjøkkensjefer og serveringspersonell. Vi ser frem til en spennende vår og sommer Under Taket, og ikke minst oppå taket, sier Moen Berget.

Se oversikten over tilbud i Økern Portal.

Besøk https://www.undertaketoslo.no/ for mer informasjon om aktiviteter og spisesteder på Økern Portal.


Få oppdateringer om Økern Portal

Klikk her for å følge Økern Portal på Facebook 

Klikk her for å følge Økern Portal på Instagram


Verdt å vite om Økern Portal:

Nord-Europas største spiselige takhage vokser frem på toppen av bygget

På toppen av bygget vokser Nord-Europas største spiselige takhage frem. Den er åpen for alle og fungerer som en utmerket plass for å ta seg en pause i arbeidshverdagen med utsikt over Oslo i alle retninger. Her settes det også av store arealer for å dyrke grønnsaker som brukes i restaurantene.
Se innslag fra God Morgen Norge om det unike taket her.

Unikt restauranttilbud til glede for alle

I Økern Portal finner du et mangfold av spisesteder og kaffebarer som serverer mat for enhver smak. Menyene er utviklet av tidligere landslagskokk Idunn Nilsen i samarbeid med kjøkkensjefene.

Ler mer om spisestedene her.

Sterk miljøprofil med BREEAM-NOR Excellent, energiklasse A og innovativ energiløsning:

Økern Portal er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert aluminium utgjør fasadens hovedelement. Bygget kan skilte med både energiklasse A, bærekrafts-sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent og en innovativ energiløsning.

Se video og les mer om den bærekraftige fasaden.

Les om den supermoderne energiløsningen her.

Smart teknologi reduserer energiforbruk, øker komfort og gir innsikt om hvordan arealer utnyttes:

Økern Portal er et smartbygg. Det er etablert en omfattende og fleksibel teknisk infrastruktur med fremtidsrettet teknologi.

Alle tekniske anlegg og systemer som varmeanlegg, kjøleanlegg, ventilasjon og lysstyring i bygget er integrerte slik at de samspiller for å redusere energiforbruket og øke komforten for brukerne av bygget. For leietakere på Økern Portal betyr dette også økt innsikt i hvordan arealene utnyttes av medarbeidere – det kan bli et viktig verktøy for å tilpasse arbeidsplassen på best mulig vis.

Norges første Radisson Red Hotell:

Vegg-i-vegg kommer Norges første Radisson Red Hotell. Det åpner sommeren 2022 og vil bestå av over 200 rom, samt et konferansesenter med panoramautsikt over hovedstaden.

Klikk her for å lese mer om hotellet.

Vil du vite mer om Økern Portal?