Skaper et sentrum for arbeidsliv og byliv

Økern blir bysenteret i nye Hovinbyen, med Økern Portal sentralt plassert som en viktig del av bylivet og arbeidslivet. Det nye sentrumsområdet blir tett knyttet til resten av Oslo og Oslo-regionen med et omfattende kollektivtilbud.  

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for ØkernPortal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

Økern og Hovinbyen står midt i den største bydelsforvandlingen vi har sett i Oslo. Når Økern Portal står klar i 2021 blir bygget sentralt plassert i sentrum av den nye bydelen, og vil tilby ansatte og beboere et rikt tjenestetilbud og ulike typer serveringssteder og pop-up-konsepter.  

Det vil være alt fra urbane kafeer, ulike typer restauranter, frisør, apotek og food trucks i et 7500 kvadratmeter stort åpent område som er tilgjengelig for alle. Det er enkelt å komme innom fra gaten og det er åpent fra morgen til kveld. Det vil alltid være liv i den nye bydelen i Oslo.   

– Økern Portal blir mer enn et kontorbygg. Ansatte får nyte godt av mange flere tilbud enn man finner i vanlige næringslokaler, fordi bygget skal være en aktiv bidragsyter til både næringsmiljø og nærmiljø. For at dette skal skje må myldreområdet på bakkeplan være attraktivt og åpent for alle. Det vil skape et større mangfold enn vi ser de fleste andre steder, mener Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring, som står bak bygget.  

Økern Portal teller totalt nærmere 80 000 kvadratmeter, hvorav 55000 vil være kontorlokaler. Det blir et sted hvor næring og nærmiljø møtes, en en naturlig del av bylivet i Hovinbyens sentrum, Økern. Samtidig som bygget huser tilpassede og fleksible kontorlokaler og arbeidssoner blir det et naturlig samlingssted for lokalbefolkningen. 

– Økern Portal ligger i sentrum av Oslos og Norges største byutviklingsprosjekt, og når vi åpner i 2021 vil området ha et attraktivt tilbud både i og utenfor bygget, slik at man for eksempel får gjort alle ærender på vei til t-banen eller i bygget på vei hjem fra jobb, sier Groven.  

Serveringsteder og andre fritidstilbud skal sørge for et levende miljø

Serveringsteder og andre fritidstilbud skal sørge for et levende miljø.

Rikt folkeliv og attraktivt kollektivknutepunkt 

Økern Sentrum vil stå klart kort tid etter Økern Portal, med et mangfoldig handels- kultur- og serveringstilbud rett ved næringsbygget. Sammen med tilbudene i Økern Portal vil det skape et rikt byliv.  

Økern har et allerede et godt kollektivtilbud, men det blir utvidet og utviklet i takt med at bydelen vokser. T-banen på Økern er et kollektivknutepunkt bare få minutters gange fra Økern Portal, og tar deg til Oslo S på under ti minutter. Det vil innen 2025 være 13 busslinjer til og fra Økern. Den nye t-banestasjonen på Løren gir ytterligere muligheter.   

– Bysentrumet som snart er klart på Økern, samt et utvidet kollektivtilbud, gjør Økern Portal til et sentralt næringsbygg med alle fasiliteter innenfor eller rett utenfor dørensier Groven.  

Området rundt Økern Portal skal få et yrende folkeliv.

Område som tiltrekker seg ansatte og kunder 

Telia Norge skal flytte sitt hovedkontor til Økern Portal når bygget er klart, og samlokaliserer med Get TDC, som de kjøpte i 2018. Ansatte kan ikke vente med å flytte inn, og ser frem til å bli en del av miljøet i bygget og området. Administrerende direktør i TeliaAbraham Foss, er svært entusiastisk for valget:  

– Vi er trygge på at vi har funnet det beste stedet for vårt nye hovedkontor. Vår nye arbeidsplass skal tiltrekke seg og engasjere ansatte, partnere og kunder i et bygg som er laget for økt samhandling både internt og med andre aktører. Økern Portal har den miljømessige og fleksible profilen som vi ønsker oss, og vi er overbevist om at vi vil trives godt i en ny pulserende bydel som nå vokser frem, sier Foss.  

Økern Portal blir et smartbygg gjennomsyret av teknologi. Les mer om hvordan teknologibygget gir smartere samarbeidsformer her.  

Økern utvikler seg til et attraktivt område for næringsvirksomhet, med Økern Portal som det største næringsbygget, mens andre kontorbygg også er under oppføring i området rundt. I Hovinbyen som helhet kan det bli opptil 40 000 nye boliger og 50-100 000 nye arbeidsplasser.  

Camilla Forberg, kommunikasjons- og markedsdirektør i Get TDC, kommenterte det slik i et intervju med Portalmagasinet for Økern Portal 

– Vi bygger et nytt selskap i en bydel som skal vokse sammen med oss. Det skaper en følelse av at vi alle er med på å skape noe nytt, og at vi er der det skjer. 

Nytt hotellkonsept blir en del av Økern Portal

Økern Portal vil også ha overnattingstilbud både for forretningsreisende og turister. Radisson etablerer sitt første Radisson RED-hotell i Norge i det 12500 kvadratmeter store bygget vegg i vegg med kontorene. Her byr de på et utradisjonelt hotellkonsept som lover å ha en leken twist på det konvensjonelle. Foreløpig fins det bare en håndfull hoteller i verden under denne merkevaren. Radisson RED-hotellene legges utelukkende til urbane lokasjoner, og lover uformell stemning og servicesosiale samlingssteder i bar og restaurant, og designet av hotellene til moro. Kronen på verket i Økern Portals hotell blir takbaren i øverste etasje.  

– Vi er veldig glade for å åpne vårt første Radisson RED-hotell i Norge, hvor vi kan tilby gjester et modig og lekent hotellkonsept i et «up and coming»-område i Oslo. Det er veldig spennende å være en del av dette prosjektet, sier Elie Younes, Executive Vice President og Chief Developement Officer i Radisson Hotel Group. 

Les mer om Radisson RED i Økern Portal her 

Noen høydepunkter på Økern:

Et nytt bysentrum: Økern vil bli et nytt, levende bysentrum i Hovinbyen, med aktivitet fra morgen til kveld. Ulike utbygginger, som Økern Sentrum, tilfører butikker, kafeer, barerrestauranter og alle tjenestetilbud de som bor eller jobber i området trenger. Oppbygningen av bygg og arealer gir en inviterende atmosfære, binder bydelssentrumet sammen og skaper liv hele dagen.  

KollektivknutepunktØkern t-bane er et kollektivknutepunkt få minutters gange fra Økern portal. Det er forbindelse mellom t-banen og et rikt busstilbud både i Oslo og Oslo-regionen.  

Norges første Radisson RED: Det nye hotellkonseptet Radisson RED kommer for første gang til Norge når hotellet i Økern Portal åpner i 2021. Virksomhetene i Økern Portal får et trendy hotellkonsept vegg i vegg med sine nye kontorlokaler. 

Økern Sentrum: Det nye Økern Sentrum vil bli et internasjonalt landemerke både når det gjelder design, arkitektur og butikkmiks. Det nye Økernsenteret vil inneholde 45 000 kvm handelsarealer og 15 000 kvm servering og kultur, samt 1 500 parkeringsplasser. I tilknytning blir det kino og flere kulturtilbud. 

Parker og rekreasjonsområder: Økern og Hovinbyen vil være omkranset av parkområder og friarealer, og parken i Økern portal blir sammenhengende med offentlig grøntområde. I Hovinbyen som helhet planlegger kommunen totalt 11 parker som omkranser området, hvor blant annet flere deler av Hovinbekken åpnes igjenDen nye bebyggelsen på Økern kommer til å ha en inviterende bystruktur med store utendørsområder. Takene blir også en del av utelivet, med grønne tak-strukturer som bringer naturen nærmere og gjør den til en integrert del av byen. Økern portal får egen takterrasse med grønt-områder, servering og løpebane.  

Vil du vite mer om Økern Portal?