Økern Portal blir mye mer enn kun et kontorbygg

Portalen møter 2020 på egne ben

Et intensivt byggeår er snart på hell, og arbeidet med Økern Portal har nådd sin planlagte milepæl for desember. Portalen kan nå gå det nye året i møte på egne ben.

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for ØkernPortal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

Slik en bro bygges med støttende elementer som senere tas bort når konstruksjonen er klar, bygges også portalen i Økern Portal. De midlertidige søylene er nå fjernet.

– Inntil bæringen er på plass, må slike konstruksjoner ha understøtting. Nå har vi kunnet ta bort de runde stålsøylene som hittil har holdt konstruksjonen oppe fra undersiden av portalen, forklarer Geir Ingemundsen, prosjektdirektør for Økern Portal hos Stema Rådgivning.

Fjerningen av søylene var i tråd med prosjektplanen, og det samme er øvrig fremdrift inn mot jul. Det neste steget blir blant annet montering av fasadeelementer. Økern Portal er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert aluminium pryder fasaden.

– Innen året er omme får vi i stor grad på plass bæresystemet. I januar vil dette ferdigstilles helt, sier Ingemundsen.

Byggeplassen der Økern Portal bygges.

Stor fremdrift for store ambisjoner

Økern Portal blir blant Norges mest teknologiske og innovative næringsbygg.

– Byggeprosjektet er basert på store ambisjoner, noe som selvsagt gjør mitt arbeid svært interessant. Dette er uten tvil det mest spennende prosjektet jeg har ledet, røper prosjektdirektøren.

Det som gjør Økern Portal til et helt unikt prosjekt, er først og fremst størrelsen, sier han.

– I tillegg er fremdriften utrolig god. Prosjektet skiller seg også ut ved de mange nye og smarte tekniske løsningene som hittil ikke har vært prøvd andre steder.

Les mer om Økern Portals fokus på digitalisering og smartteknologi.

Ingemundsen forventer at næringsbygget oppnår å være helt tett innen månedsskiftet april/mai 2020. Deretter står omfattende teknisk arbeid og innredningsprosjekter for tur.

I Portalmagasinet kan du følge med på prosjektet og lese mer om Økern Portal.

Vil du vite mer om Økern Portal?