Kantinemiljø_illustrasjon

Teknologi som skaper nye serviceopplevelser

De som jobber i næringsbygget Økern Portal vil få matanbefalinger basert på aktivitetsnivået gjennom dagen. Nyvinningen sikrer mindre matsvinn, gode ernæringsråd og bedre ressursbruk.

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for ØkernPortal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

4Service er valgt som leverandør av tjenester innen personalrestaurant, kantine-, renhold- og forpleiningstjenester til det nye næringsbygget Økern Portal. Prosjektet sies å være fastlands-Norges største byggeprosjekt akkurat nå, og vil med sine nær 80 000 kvadratmeter bli den nye Hovin-byens kanskje viktigste landemerke. Første store leietaker, Telia/Get, flytter inn i desember 2020.

– Vi skal skape nye standarder til hva som forventes av et næringsbygg. I Økern Portal forenes næring og nærmiljø på den mest bærekraftige måten. Vi tilbyr et etterlengtet servicetilbud til de som bor i området, og skal også ha et rikt og variert tilbud av mat og tjenester til de som har arbeidsplassen sin i bygget, sier Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring, som eier Økern Portal.

Richard Groven

Richard Groven

Helsegevinster og mindre matsvinn

– 4Service sine spennende planer for å skape det beste og mest innovative matkonspetene var svært forlokkende. Vi ser frem til et tett og godt samarbeid over flere år, sier Groven.

Det nye servicetilbudet skapes gjennom et spennende utviklingssamarbeid med 4Service, forvalter Newsec, konsulentselskapet Supertanker og teknologileverandører.

– Sammen skal vi skape et bærekraftig og sirkulært konsept som gir helsegevinster, redusert ressursbruk og som tar ned klimafotavtrykket til bygget. Vi gleder oss enormt til å komme i gang, sier Tor Rønhovde som er administrerende direktør i 4Service.

Illustrasjonsbilde_mobil_applikasjon_4Service

I Norge kastes det årlig i overkant av 385.000 tonn mat, noe som tilsvarer en verdi på over 21 milliarder kroner. Økende etterspørsel og bevissthet i markedet, samt et ønske om å bidra til helse, miljø og sirkulær økonomi er viktige drivere for å utvikle det nye konseptet.

– Vi skal kunne predikere antall bespisende per dag, med påfølgende kontinuerlig analyse av verdifulle mengder data. I praksis betyr dette at vi vil kunne fortelle kokkene hvor mye mat de skal produsere daglig, samt at hver enkelt kontorbruker kan få matanbefalinger basert på hvilket aktivitetsnivå de har gjennom dagen, sier Rønhovde.

Tor Rønhovde i 4Service

Tor Rønhovde i 4Service

Kortreist, næringsrikt og smakfullt

– Det vi skal levere er banebrytende for vår bransje. Ikke bare får kontorbrukeren dekket sitt matbehov gjennom dagen, men vi hjelper også våre gjester til å gjøre bevisste valg på en enkel måte, sier Kristian Sjøseth, Direktør for Forretningsutvikling i 4Service.

Spisestedene i Økern Portal utvikles til hele ni unike og nye restaurantkonsepter, som tilgjengeliggjøres for både lokale og tilreisende i tillegg til de 3000 som vil ha sin daglige arbeidsplass i bygget. Maten skal være kortreist, næringsrik og smakfull, tilpasset trender og når råvarene er på sitt beste. Noe av maten vil bli dyrket i parsellhagene på taket.

Illustrasjonsbilde kantinemiljø

– Konseptet vil være synonymt med innovasjon, høy kvalitet, utmerket service, samt unik og spennende mat som resulterer i en grønn desinasjonsopplevelse for nærmiljøet. Teknologi kan forenkle og forsterke brukeropplevelsen, men det vil alltid være engasjerte ansatte som skaper de unike opplevelsene for de som bor og jobber i nærområdet, sier Tor Rønhovde, Administrerende direktør i 4Service.

Vil du vite mer om Økern Portal?