Radisson red kommer til Økern Portal.

Skal drifte nytt hotell på Økern

Etter en lang og spennende prosess trakk Norlandia Hotel Group det lengste strået.

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for ØkernPortal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

Når Økern Portal står ferdig i 2021 vil en stor del av området vies et hotell på 12 500 kvadratmeter, i bygget som i dag er Lørenfaret 3. Det er Norlandia Hotel Group (NHG) som skal drifte hotellet, og stikkord er 224 rom, store konferansefasiliteter, restaurant og skybar med spektakulær utsikt.

Kontrakten ble signert i slutten av november og hotellet havner i kompetente hender. NHG står for driften for flere av Nordens mest kjente hoteller, og har en variert portefølje som består av alt fra spa og høyfjellshotell, til konferansesenter i de store byene. NHG har spesialisert seg på hotelldrift på vegne av andre merkevarer som Best Western, Thon, Scandic og Comfort. Hvilken hotell-kjede som skal inn på Økern Portal er foreløpig en hemmelighet.

– Det er med stor iver og glede vi har signert leieavtale for dette fantastiske hotellet, sier en svært fornøyd administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs.

Skal sammen skape spennende løsninger

Hotellbygget får et internasjonalt uttrykk med god høyde på etasjene. Sammen med gode lysforhold skaper dette en luftig og romslig følelse. Hotellrommene og de store konferansefasilitetene får spennende løsninger og særpreg. Norlandia Hotel Group vil delta i planleggingen for å sikre optimale løsninger for både gjester og medarbeidere på hotellet.

Toppetasjen vil være selve kronen på bygget. Med Oslo østs fineste 360 graders utsikt er det i tillegg eget hageanlegg på taket. Terrassen vil være en attraksjon etter europeisk storbystandard.

Hotellet vil ligge sentralt på Økern nær T-bane, flybuss og ring 3. Dette gjør hotellet og området til et lett tilgjengelig og naturlig knutepunkt.

Et bærekraftig hotell

Tanken bak Økern Portal er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø i et bygg som tilbyr alt fra fleksible kontorlokaler til restaurant- og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området. Økern Portal har i tillegg til hotell- og kontordelen av bygget et område på flere tusen kvadratmeter som vies tjenester og servering, åpent for alle.

Alle valgene i byggeprosessen skal være bærekraftige. Det sikrer lavest mulig negativ miljøpåvirkning for både byggeier og leietaker. Økern Portal bygges etter metoden BREAAM i kategorien Excellent. Dette er Europas viktigste miljøsertifiseringsverktøy for bygninger, og er en rettesnor som sikrer at kvalitet og miljøhensyn går hånd i hånd.

– Det er veldig spennende å få være med å utvikle et nytt lifestyle hotell. Med tjenester, mange spisesteder, barer og samlingsplasser ute og inne, vil dette oppfordre til sosiale sammenkomster for både grupper og individuelle gjester. Når vi videre vet Oslo Pensjonsforsikring skal utvikle et bygg for fremtiden som både er innovativt, smart og med lavest mulig miljøpåvirkning, så er vi veldig begeistret for at vi i Norlandia får være med på denne reisen, sier Kahrs.

Økern Portal fylles opp med spennende leietagere både i form av arbeidsplasser samt aktører som skal drive tjeneste- og serveringstilbudet. Særlig nyheten om Telia og Get har vakt oppsikt og ført til mye ekstra interesse for prosjektet.

Vil du vite mer om Økern Portal?