Telia og Get gleder seg til å flytte til Økern Portal

Derfor skal Telia Norge til Økern Portal

– De ansatte er så fulle av forventninger at de helst vil flytte inn i morgen, sier HR-direktør Nina Sundby. Økern Portal ble best av 30 prosjekt da Telia Norge skulle finne sitt nye hjem.

Utforsk bygget

Se vår interaktive oversikt for ØkernPortal, grunnleggende arealbeskrivelser og eksempel på etasjeplan.

Last ned prospekt

Last ned

Telia Norges administrerende direktør Abraham Foss var svært entusiastisk da det ble annonsert at selskapet hadde valgt Økern Portal som sitt nye hovedkontor:

– Vi er trygge på at vi har funnet det beste stedet for vårt nye hovedkontor. Vår nye arbeidsplass skal tiltrekke seg og engasjere ansatte, partnere og kunder i et bygg som er laget for økt samhandling både internt og med andre aktører. Økern Portal har den miljømessige og fleksible profilen som vi ønsker oss, og vi er overbevist om at vi vil trives godt i en ny pulserende bydel som nå vokser frem.

Telia Norge har vært lykkelige i Nydalen i over 20 år, og hadde opprinnelig et ønske om å bli i samme område.  Mangel på egnede lokaler i nærheten, behovet for mer plass, og krav om nyere og mer moderne, funksjonelle arealer gjorde at ledergruppen iverksatte flytteprosjektet i 2016.

– Vi har vært gjennom en omfattende prosess for å finne stedet der vi skal bygge vårt nye selskap. Målet er å skape neste generasjons telekom-bedrift, sammen med Get, sier Nina Sundby, som er HR-direktør i Telia Norge og eier av flytteprosessen.

Skaper fremtidens teknologiselskap

Telia er Nordens største mobilselskap, og viktig for utformingen av fremtidens kommunikasjon i det norske samfunnet. For folk flest er selskapet mest kjent for merkevarer som Telia , OneCall, MyCall og Phonero. Sommeren 2018 kjøpte de også bredbåndsselskapet og innholdsleverandøren Get. I 2021 samlokaliseres selskapet i Økern Portal.

Les mer om Økern Portal ved å klikke her

– I Økern Portal skal vi teste ut konsepter, vise frem mulighetene som kommer og utvikle nye løsninger i samarbeid med innovative bedrifter fra mange næringer. Her er det særlig viktig med vår satsning på tingenes internett for bedriftsmarkedet, sier Sundby.

Get-oppkjøpet var i den sammenhengen en viktig del av strategien for hvordan Telia skal sette sitt preg på fremtiden, og møte konkurransen fra globale giganter som Google, Amazon, Apple, m.fl.

– Kampen vil ikke stå mot de andre mobilselskapene, men internasjonale giganter som leverer tjenester via plattformer, sier Sundby.

Telia Norge skal være attraktive å samarbeide med, og i fremtidens forretningsmodeller handler det om å skape nye forretningsmodeller basert på økosystem-tankegang.

– På Økern tar vi bedriften inn i fremtiden, sier Sundby, og fremhever viktigheten av en god partnerstrategi.

– Vi håper derfor på naboer med de samme verdiene.

For å vinne kampen om talentene

En global undersøkelse fra teknologiganten Dell EMC viser at de som er på vei inn i arbeidsmarkedet forventer å kunne jobbe med banebrytende teknologi. Faktisk er det slik at ni av ti unge voksne sier at teknologien en arbeidsplass tilbyr er avgjørende for om de velger å jobbe der. Denne erkjennelsen har Telia Norge gjort for lenge siden, og selskapet skal bruke bygget som en viktig del av strategien for å fremstå som en av landets mest attraktive arbeidsgivere.

– Vi skal tiltrekke oss de beste talentene, og da spiller mange faktorer inn, sier Sundby.

– Det nye sammenslåtte selskapet med Telia Norge og Get blir en sterk utfordrer i Norge, og vi skal levere fremtidens ledende digitale kundeopplevelser. I fellesskap skal også vi skape Norges kuleste teknologiarbeidsplass.

På bakkeplan planlegges et utstillingsområde for å vise frem noe av den råeste teknologien i verden.

En kartlegging i flytteprosessen viste at et flertall av selskapets ansatte allerede bodde øst i Oslo.

– De ansatte jublet da vi gjorde det kjent at vi skulle til Økern Portal. Det er høyt engasjement og mange vil flytte så snart som mulig, sier Sundby.

Den gode mottagelsen var en bekreftelse ovenfor ledelsen at de hadde gjort rett valg.

– Vi flytter til et område der det vil skje noe hele døgnet.  Det er en puls rundt Økern og bygget, og planene for Hovinbyen er veldig spennende.

Sånn kan Telias ny kontor bli seendes ut

Fra 30 til 1

– Det å finne et nytt bygg for Telia og Get har vært, og vil bli ett av de viktigste interne endringsprosjektene vi noensinne kommer til å jobbe med, sier Live Johansen, som er Telia Norges prosjektleder for flytteprosessen.

Søkeprosessen tok for alvor fart høsten 2017. Utlyst DM ga 30 svar, men mange ble raskt eliminert fordi de ikke møtte viktige kriterier som:

  • Lokasjon med nærhet til knutepunkt for offentlig transport
  • Milljøhensyn, der BreeamExcellent var et minimumskrav
  • Servicenivå, et pulserende liv i og rundt bygget
  • Ekstremt viktig for en organisasjon i stadig endring
  • Store etasjeflater og stor takhøyde
  • Mulighet til co-working

Store etasjeflater var viktig for å unngå at ansatte blir fordelt på mange etasjer, da vi i dag ser at det kan være en barriere å bevege seg mellom de 9 etasjene vi har ved dagens kontor.

– Det å samle flere på samme plan vil være med på å bryte ned siloer. . Dette er faktisk veldig viktig for å skape det beste samarbeidsmiljøet på tvers av enheter innad i organisasjonen, samt økt samhandling med andre aktører og partnere sier Johansen.

Interessante forhandlinger

Hele Telia Norges ledergruppe tok aktivt del i flytteprosjektet, og fungerer fortsatt som prosjektets styringsgruppe.

– Økern Portal utmerket seg, og var en tidlig favoritt. Prosessen foregikk med stadige innsnevringer, og vi sto til slutt igjen med to prosjekt, sier Sundby.

De to siste var de mest troverdige, og forhandlingene ble krevende.

– Begge strakk seg langt for å møte våre behov, og Økern Portal viste at de ønsket oss mest, sier Sundby og roser samarbeidsklimaet.

Kontrakten ble signert på en torsdag i august 2018, og nyheten ble kommunisert til alle ansatte fire dager etter.

– Mottagelsen var over all forventning. Vi ble møtt med jubel, avslutter Sundby.

Ønsker du å vite om Økern Portal kan være riktig for din bedrift? Du får mer informasjon om du kontakter vår megler her.

Vil du vite mer om Økern Portal?

Kontakt megler